Home

“Daniele, ce te-a apucat?! Ai intrat si tu in tabara “excentricilor”? ”

Daca aceasta va este intrebarea, raspunsul se afla probabil in continutul numelui pe care-l port: Daniel. E vina parintilor mei! Ei m-au “predestinat” la un anumit fel de viata si la un anumit fel de preocupari …

” … in anul dintai al domniei lui, eu, Daniel, am vazut din carti ca trebuiau sa treaca saptezeci de ani pentru daramaturile Ierusalimului, dupa numarul anilor, despre care vorbise Domnul catre proorocul Ieremia” (Daniel 9:2)

Intentionez sa tin acest blog ca o preocupare pentru mine si pentru toti cei ce doresc si asteapta venirea Domnului. N-am sa accept pe blog decat comentarii care sunt pertinente acestui subiect.

Pentru orice comunicari directe, va rog sa-mi scrieti la adresa: danbranzai@yahoo.com

Cine spunea ca numai “xxx-istii” se ocupa de profetii? Iata si un evanghelic (crestin-baptist-pentecostal) care o face. Am invatat-o de la alti “crestin-baptisti-pentecostali” evanghelici dinaintea mea.

De ce sa studiem profetiile? Nu cumva abuzurile si interpretarile gresite din trecut ne-au dovedit ca este mai bine sa-L lasam pe Dumnezeu sa faca ce vrea El, fara sa-I cerem sa ne anunte si pe noi din timp? Nu este suficient sa ne preocupam ca sa fim intotdeauna gata?

Intrebarile de mai sus sunt pertinente si justificate. Atunci ? …

Iata cateva motive care m-au determinat sa nu neglijez profetiile:

1. Aproape 30% din textul Bibliei este continut profetic

Cine neglijeaza profetiile neglijeaza a treia parte a Scripturii. Exista de cinci ori mai multe profetii despre cea de a doua venire a Domnului decat au fost despre cea dintai venire a Lui. Poporul de atunci “umbla in intunerec” si cand a “rasarit Lumina” n-au fost pregatiti pentru ea. Dumnezeu vrea sa umblam “in lumina Lui”.

2. Domnul Isus i-a mustrat pe cei care nu intelegeau semnele profetice

Isus le-a zis: “Cand se insereaza, voi ziceti: “Are sa fie vreme frumoasa, caci cerul este rosu.” Si dimineata, ziceti: “Astazi are sa fie furtuna, caci cerul este ros-posomorat.” Fatarnicilor, fata cerului stiti s-o deosebiti, si semnele vremurilor nu le puteti deosebi? (Matei 16:2-3)

3. Apostolii ne-au incurajat sa studiem profetiile

Si avem cuvantul proorociei facut si mai tare; la care bine faceti ca luati aminte, ca la o lumina care straluceste intr-un loc intunecos, pana se va crapa de ziua si va rasari luceafarul de dimineata in inimile voastre. Fiindca mai intai de toate, sa stiti ca nici o proorocie din Scriptura nu se talcuieste singura. Caci nici o proorocie n-a fost adusa prin voia omului, ci oamenii au vorbit de la Dumnezeu, manati de Duhul Sfant. (2 Petru 1:19-21)

4. Cunoasterea “mai dinainte” iti intareste credinta si-ti mareste bucuria anticiparii

“Si v-am spus aceste lucruri acum, inainte ca sa se intample, pentru ca atunci cand se vor intampla, sa credeti” (Ioan 14:29).

“Spune-ne cand se vor intampla aceste lucruri, si care va fi semnul cand se vor implini toate aceste lucruri?”
Isus a inceput atunci sa le spuna: “Bagati de seama sa nu va insele cineva. Fiindca vor veni multi in Numele Meu, si vor zice: “Eu sunt Hristosul!” Si vor insela pe multi. Cand veti auzi despre razboaie si vesti de razboaie, sa nu va spaimantati, caci lucrurile acestea trebuie sa se intample. Dar inca nu va fi sfarsitul. … Caci se vor scula Hristosi mincinosi si prooroci mincinosi. Ei vor face semne si minuni, ca sa insele, daca ar fi cu putinta, si pe cei alesi. Paziti-va, iata ca vi le-am spus toate dinainte.”(Marcu 13:4-23)

5. Cunoasterea “mai dinainte” ne face veghetori si harnici in aducerea altora la Christos

“Inainte de toate, sa stiti ca in zilele din urma vor veni batjocoritori plini de batjocuri, care vor trai dupa poftele lor si vor zice: “Unde este fagaduinta venirii Lui? Caci de cand au adormit parintii nostri, toate raman asa cum erau de la inceputul zidirii!” … Deci, fiindca toate aceste lucruri au sa se strice, ce fel de oameni ar trebui sa fiti voi, printr-o purtare sfanta si evlavioasa, asteptand si grabind venirea zilei lui Dumnezeu, in care cerurile aprinse vor pieri, si trupurile ceresti se vor topi de caldura focului? Dar noi, dupa fagaduinta Lui, asteptam ceruri noi si un pamant nou, in care va locui neprihanirea. De aceea, prea iubitilor, fiindca asteptati aceste lucruri, siliti-va sa fiti gasiti inaintea Lui fara prihana, fara vina, si in pace. … Sa credeti ca indelunga rabdare a Domnului nostru este mantuire” (2 Petru 3:3-4, 11-15)

6.  Cunoasterea “mai dinainte” ne relaxeaza si ne detaseaza in circumstante de criza.

Un crestin care cunoaste profetiile este ca un cititor care a citit ultimul capitl al cartii. El stie deja rezultatul final si poate discerne intre ceea ce este important si ceea ce este doar aparent important.

De multe ori, citirea profetiilor seamana cu lecturarea “ziarului de maine”. Sigur ca ma intereseaza viitoarul! El este materia prima din care va fi facut prezentul!

Lectura placuta si mai ales … profitabila.

Daniel Branzai

By barzilaiendan Posted in Generale