Noua ordine mondială

Un articol dintr-o revista de profetie. E cam lung , dar merita sa fie citit cu atentie.

O REVISTĂ INCOMODĂ,PENTRU UN CREŞTINISM FĂRĂ VACI SACRE, CARE MERITĂ, DUPĂ UMILA MEA PĂRERE, LUATĂ IN SERIOS – Cristi Ţepeş

Revista Lumina ultimelor zile apare în limbile engleză, franceză, română, ebraică, spaniolă, germană, malayalam (limba vorbită în SE Indiei), slovenă, rusă. Editorul Tony Pearce este absolvent al Universităţii Cambridge – un cărturar respectat, scriitor şi pastor evanghelic în Londra. În tinereţe a lucrat cu Richard Wurmbrand între intelectualii englezi de stânga în demascarea comunismului, arătându-le că adevărata libertate vine numai în urma întâlnirii personale cu Domnul Isus.

Federaţia mondială

În anul 1848 poetul englez Tennyson scria poemul intitulat Locksley Hall în care prezenta o viziune asupra viitorului lumii fără războaie, în care omenirea se uneşte în Parlamentul oamenilor, Federaţia mondială. Cartea Frăţia Întunericului scrisă de Dr Stanley Monteith descria o generaţie de oameni puternici cu aceeaşi viziune, care fac totul pentru a forma un guvern unic mondial.
Eduard Bellamy a îmbrăţişat ideea lui Tennyson pledând pentru socialism şi înfiinţarea unui guvern mondial în 1888, într-o carte intitulată Privind înapoi: 2000-1887. Este povestea unui tânăr care ia un somnifer, adoarme în 1887 şi se trezeşte în 2000. În carte, el prevede Ţara….organizată ca o mare corporaţie în care sunt absorbite toate celelalte companii, devenind unicul capitalist în locul tuturor capitaliştilor, singurul angajator, monopolul final în care toate celelalte sunt înghiţite, un monopol al profiturilor şi economiilor tuturor cetăţenilor.

Lumea de azi se îndreaptă în această direcţie? Prezentul istoriei umane e măcinat de o mare criză economică cu potenţial catastrofic şi haos, însoţite de nerespectarea legii şi ordinii. Puterile ivite prin forţă, pentru contrololul situaţiei ar duce la o societate totalitară. Alternativa ar veni din partea liderilor lumii care vor o soluţie globală la probleme globale. Asta ar duce la o societate totalitară de un alt tip, pentru salvarea lumii, prin înfiinţarea unei guvernări globale pentru care nu ar putea vota nimeni împotrivă.

E interesant că structura economică a societăţilor estice şi vestice începe să semene cu sistemul capitalist descris de Bellamy. În 1991 revoluţia socială din lumea comunistă a dus la sfârşitul Uniunii Sovietice şi fostele ţări comuniste din estul Europei s-au alăturat UE. China a întors spatele comunismului lui Mao adoptând un amestec de comunism şi capitalism susţinut de statele puternic centralizate, sistem care s-a dovedit un succes economic. Ca urmare, ţările comuniste au devenit mai capitaliste. Acum, ca urmare a dezvăluirilor recente, vedem cum ţările vestice capitaliste devin mai socialiste, guvernele luîndu-şi o parte din bănci, care este prima fază a preluării controlului de către stat. Un raport recent al National Intelligence Council din USA intitulat Trendurile globalizării 😮 lume transformată arată: Astăzi bogăţia nu se mută numai de la Vest la Est, ci se concentrează pe controlul statului dându-se ca exemplu China şi Rusia. Datorită crizei financiare globale din 2008, câştigă teren rolul statului în economie.

În contextul crizei actuale, este relevantă cartea prof. Carroll Quingley Tragedie şi speranţă, o istorie a lumii zilelor noastre. Carroll Quingley a fost profesor universitar la Georgetown University. Cartea lui publicată de Editura Macmillan în 1966 a fost retrasă în ciuda miilor de comenzi trimise de oameni. El scria Puterile capitalismului financiar au o ţintă precisă şi anume crearea unui sistem mondial de control finaciar care să cadă în mîini private şi să ducă la dominarea sistemului financiar al tuturor ţărilor şi a economiei lumii ca întreg. Acest sistem va fi controlat în manieră feudală prin băncile centrale ale lumii care vor acţiona concertat, prin înţelegeri secrete luate în întîlniri private…. Fiecate bancă centrală va încerca să-şi domine guvernul prin abilitatea de control a împrumuturilor trezoreriei, prin manipularea cursurilor de schimb, influenţarea nivelului de activitate economică a ţării şi prin influenţarea politicienilor cooperanţi cu sume substanţiale în lumea afacerilor. (pag 324)

În Frăţia Întunericului Dr Monteith arată cum politicienii cooperanţi ai stângii şi dreptei sunt puşi în funcţii de influenţă şi apoi răsplătiţi pentru eforturile lor. Bănci mari din vest ca JP Morgan au ajutat la finanţarea Revolutiei Bolşevice şi la formarea Uniunii Sovietice din Rusia, o alianţă nefirească între capitalism şi comunism. El citează pe preşedintele FD Roosvelt care scria într-o scrisoare, în 1933: Am avut o discuţie bună cu Jack Morgan (fondatorul JP Morgan) . Adevărul este că, după cum ştim amândoi, finanţele au stăpînit guvernele încă din vremea lui Andrew Jackson (preşedintele SUA între anii 1829-1837).
Dr Monteith enumeră organizaţiile în care se întîlnesc oamenii puternici cum sunt Clubul de la Roma, Bilderberg, Comisia Trilaterală şi Consiliul de Afaceri Externe. Unii dintre cei mai bogaţi şi puternici oameni ai lumii aparţin Clubului de la Roma. În 1999 saitul lor de internet afirma că obiectivul lor este cel de a fi catalizatorul intenaţional neoficial al schimbării.

Actualul preşedinte al Clubului de la Roma este prinţul Hassan, fratele decedatului prinţ Hussein al Iordaniei. Ca musulman moderat el este în relaţii prieteneşti cu Papa şi cu liderii lumii religioase. El promovează multiculturalismul şi dialogul dintre credinţe ca răspuns la intoleranţă şi ură religioasă. De dragul păcii, prinţul Hussein propune crearea unui set de principii morale bazate pe solidaritatea umană. (Discurs ţinut la Soka University, Japonia 24.08.2008).
Unirea credinţelor pentru servirea intereselor globalizării este parte importantă a acestui program. Aceasta înseamnă că toţi pentru care credinţa lor că este sigura cale spre Dumnezeu sunt un obstacol în calea progresului, fie că sunt creştini evanghelici sau musulmani radicali. Tony Blair are această misiune. La 30 mai 2008 el a format Fundaţia Credinţei „Tony Blair” care, printre altele, este dedicată scopului de facilitare a colaborării dintre cei de credinţe diferite, scop privit ca una din cele mai presante probleme sociale. „Credinţa e parte a viitorului nostru, afirma Blair, şi credinţa şi valorile aduse de ea sunt parte esenţială a funcţionării globalizării.” (De notat ideea lui în care credinţa este un slujitor al globalizării).

În lumina afirmaţiilor lui Carroll Quingley despre “politicienii cooperanţi” care sunt răsplătiţi “cu sume substanţiale în lumea afacerilor” e interesant de observat că Tony Blair este plătit cu 5 milione de $ anual pentru rolul de „adviser senior” ( consilier principal) de către Banca de Investiţii a USA JPMorgan (Raport BBC din ianuarie 2008). El consiliază JP Morgan cu privire la schimbările politice şi economice aduse de globalizare!
Puterile care modelează sistemul mondial ştiu care sunt politicienii cooperanţi şi care le vor pune piedici. Prin manipularea massmedia şi a sistemului educaţional ei vor să modeleze gândirea omului obişnuit aşa încît să voteze pentru cei pe care îi doresc ei la putere. Fără îndoială că Tony Blair a slujit scopurilor lor şi acum este răsplătit pentru asta. Din modul în care media din SUA şi din toată lumea l-a susţinut pe Barak Obama, se pare că el este cel pe care l-au dorit ei ca preşedinte al SUA.

Ce este remarcabil în legătură cu criza bancară şi economică prezentă este faptul că a reunit ţări şi economii pentru căutarea unei soluţii comune. Directorul MFI (Fondul Monetar Internaţional) Dominique Strauss-Kahn a descris criza ca fiind „o problemă globală care are nevoie de un răspuns global” . Preşedintele Comisiei Europene Barroso afirma „trebuie să schimbăm criza curentă într-o nouă oportunitate. Ne trebuie un nou cadru pentru o lume nouă.” Au existat chemări la o nouă ordine monetară globală a unor lideri ca preşedintele francez Sarkozy, prim ministrul chinez Wen Jiabao şi preşedintele brazilian Lula.
Într-un interviu acordat Sky TV la 18/11/2008 preşedintele Băncii Centrale Europene Jean Claude Trichet afirma că planeta este mai unită decît mulţi şi-ar imagina şi a vorbit de „cooperarea extraordinară dintre băncile centrale, Banca Angliei, Rezerva Federală, Banca Centrală Europeană, Banca Japoniei”. A continuat afirmînd că un cuvânt hotărâtor în atenuarea crizei l-a avut Fondul Monetar Internaţional şi Forumul de Stabilitate Financiară înaintea Summitului G20 din Washington din 15-17 noiembrie. Aceasta implica cooperarea dintre Banca Centrală a Chinei, Rusiei, Braziliei, Mexico, India şi a altor ţări.

A afirmat „criza este solvabilă prin reunirea eforturilor autorităţilor şi a băncilor centrale, a guvernelor şi ….a sectorului privat care are un rol esenţial. A fost solvabil la nivel planetar pentru că toţi suntem în aceeaşi barcă.” A fost întrebat dacă criza presupunea ca Marea Britanie să adopte valuta europeană. Nu a dat un răspuns direct însă implicaţia limpede a mesajului lui era că ţărilor din zona Euro le va fi mai bine decît celor dinafară.
Liderii Summitului G20 car a avut loc în noiembrie la Washington au arătat o schimbare a structurii puterii globale care va include ţările în curs de dezvoltare în guvernarea economiei mondiale. Preşedintele brazilian Lula afirma că ţările în curs de dezvoltare “trebuie să înveţe din criză să construiască o nouă ordine economică mondială”. Criza economică a accelerat detronarea SUA din poziţia pe care o avea în lumea finaţelor. „Există o nouă realitate” afirmă secretarul General al Naţiunilor Unite Ban Ki Moon, „noi centre de putere în Asia, America Latină şi în lumea nou dezvoltată”. Ministrul german al finanţelor Peer Steinbruck spunea „SUA îşi va pierde statutul de superputere a sistemului global financiar. Această lume va deveni multi-polară….lumea nu va mai fi niciodată aceeaşi.”

Investigînd criza financiară a SUA Gary Kah subliniază că administraţia trebuie să rezolve problema datoriei uriaşe de peste 10 miliarde şi garantarea instituţiilor finaciare. El spune că fondurile destinate acestui proces se evaporă. „Adevărul e că guvernul nostru este aproape la fel de falit ca şi instituţiile pe care încearcă să le asiste. Nu este în postura de a putea ajuta. Întrebarea este cine va garanta guvernul SUA cînd va falimenta .Şi cum sistemul actual s-a dovedit ineficient cred că se va propune ca soluţie un nou sistem. Va include o anumită formă de guvernare globală bazată pe aranjamente economice globale, similare Uniunii Europene şi propusa Uniune Nord Americană. Proiectanţii globalizării au înţeles că nu poate apare un nou sistem mondial pînă ce nu va fi falimentat vechiul sistem.”

O asemenea nouă ordine economică ar duce inevitabil la pierderea responsabilizării democratice a celor de la putere. Gordon Brown vorbea de nevoia „unei noi arhitecturi financiare internaţionale şi de cooperarea globală în monitorizarea şi supravegherea cursurilor financiare care nu mai au graniţă.” Nevoia unor noi reglementări şi a unor noi reglementatori care vor conduce afacerile lumii poate fi instaurată numai de un organism care are o asemenea autoritate internaţională. Cine-i conferă această autoritate? Şi cine-i poate lua puterea prin vot democratic dacă ia decizii greşite?

Vedem azi organizaţii internaţionale ca FMI şi grupări de ţări ca G7 . Gruparea G7 este organizaţia miniştrilor de finanţe a ţărilor puternic industrializate: Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Japonia, SUA şi Canada. Din 1998 prezenţa Rusiei a fost admisă în cadrul întîlnirilor G8. Cum echilibrul de putere şi bogăţie se schimbă acum, asta înseamnă că ţări cu economii în creştere cum sunt China, India, Brazilia şi ţările islamice se simt neglijate la asemenea întîlniri care afectează toate naţiunile. Deasemeni patru din aceste ţări (Franţa, Germania, Italia şi Marea Britanie) sunt în UE iar două dintre ele (SUA şi Canada) sunt în America de nord. Nu e imposibil să vedem o chemare la formarea unui grup G10 format din UE, America de Nord, America de Sud, Rusia, China, Japonia, India, ţările islamice din Orientul Mijlociu, Africa şi Austral-Asia.

În Apocalipsa citim că în vremurile din urmă va exista “un grup de zece” : Cele zece coarne pe care le-ai văzut sunt zece împăraţi, care n-au primit încă împărăţia, ci vor primi putere împărătească timp de un ceas împreună cu fiara.
Toţi au acelaşi gând şi dau fiarei puterea şi stăpânirea lor.

Ei se vor război cu Mielul; dar Mielul îi va birui, pentru că El este Domnul domnilor şi Împăratul împăraţilor. Şi cei chemaţi, aleşi şi credincioşi, care sunt cu El, de asemenea, îi vor birui. ( Apocalipsa 17.12-14).

Ioan la vremea cand a scris Apocalipsa (în timpul Imperiului Roman în jurul anului 95 dCr) prooroceşte despre10 lideri care vor rămâne fără putere. Ei urmau să apară în viitor şi să deţină puterea o scurtă perioadă de timp. Aceasta va fi o alianţă instabilă – în Daniel capitolul 2 este descrisă ca un picior parte din fier parte din lut ca ilustraţie a sistemului mondial din care se va naşte Babilonul zilelor din urmă. Cele 10 degete a imaginii sunt faza finală. ‘ Şi după cum degetele de la picioare erau parte de fier şi parte de lut, tot aşa şi împărăţia aceasta va fi în parte tare şi în parte plăpândă.’ ( Daniel 2.42). În vremea noastră vedem amestecarea capitalismului şi comunismului, dicatură şi democraţie-ca fază finală a sistemului lumii.

Cei 10 împăraţi ( lideri ) vor încredinţa puterea lor unui lider mondial care va apărea în ultimele zile, lider cunoscut ca Fiara sau Anticrist. Lui i se va da puterea lui Satan (balaurului) care va avea un imperiu global care va fi anti-creştin:

„Şi au început să se închine balaurului, pentru că dăduse puterea lui fiarei. Şi au început să se închine fiarei, zicând: „Cine se poate asemăna cu fiara şi cine se poate lupta cu ea?”
I s-a dat o gură care rostea vorbe mari şi hule. Şi i s-a dat putere să lucreze patruzeci şi două de luni.
Ea şi-a deschis gura şi a început să rostească hule împotriva lui Dumnezeu, să-I hulească Numele, cortul şi pe cei ce locuiesc în cer.
I s-a dat să facă război cu sfinţii şi să-i biruie. Şi i s-a dat stăpânire peste orice seminţie, peste orice norod, peste orice limbă şi peste orice neam. (Apocalipsa 13.4-7)
Fiara va controla sistemul mondial economic printr-o nouă serie de măsuri legate de tranzacţii:
Şi a făcut ca toţi, mici şi mari, bogaţi şi săraci, slobozi şi robi, să primească un semn pe mâna dreaptă sau pe frunte,
şi nimeni să nu poată cumpăra sau vinde fără să aibă semnul acesta, adică numele fiarei sau numărul numelui ei.
Aici e înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei. Căci este un număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase. (Apocalipsa 13.16-18) Însă acest război făţiş împotriva Mielului (Domnul Isus) se va sfârşi cu înfrângerea celui rău odată cu reîntoarcerea lui Isus la sfârşitul acestor vremuri : Îngerul al şaptelea a sunat din trâmbiţă. Şi în cer s-au auzit glasuri puternice, care ziceau: „Împărăţia lumii a trecut în mâinile Domnului nostru şi ale Hristosului Său. Şi El va împărăţi în vecii vecilor.” (Apocalipsa 11.15)

În aceste vremuri din urmă Dumnezeu vrea ca oamenii să creadă Evanghelia în care Isus este Mântuitorul care şi-a dat sîngele şi a murit ca jertfă pentru păcatele noastre şi a înviat din morţi şi prin credinţa în El suntem mîntuiţi de judecata care va veni peste pămînt. Cei care sunt mîntuiţi prin sîngele lui Isus vor avea un viitor glorios alături de Domnul: ” Căci însuşi Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel şi cu trâmbiţa lui Dumnezeu, Se va coborî din cer, şi întâi vor învia cei morţi în Hristos.

Apoi, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiţi toţi împreună cu ei în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh; şi astfel vom fi totdeauna cu Domnul.
Mângâiaţi-vă, dar, unii pe alţii cu aceste cuvinte.” (1Tesaloniceni 4.16-17)

Aceasta e singura speranţă a omenirii. În zilele din urmă, încercarea de rezolvare a problemelor lumii va duce la eşec omenesc total şi la ruină, odată cu derularea evenimentelor Marelui Necaz. Cu cît vedem că omenirea se apropie de ele, cu atît trebuie să ne asigurăm că suntem mântuiţi prin Domnul Isus. Dacă nu eşti încă sigur că eşti mântuit, ia legătura cu noi şi îţi vom trimite informaţii care te vor ajuta să găseşti mîntuirea şi viaţa veşnică.

Revista Lumina ultimelor zile apare în limbile engleză, franceză, română, ebraică, spaniolă, germană, malayalam (limba vorbită în SE Indiei), slovenă, rusă. Editorul Tony Pearce este absolvent al Universităţii Cambridge – un cărturar respectat, scriitor şi pastor evanghelic în Londra. În tinereţe a lucrat cu Richard Wurmbrand între intelectualii englezi de stânga în demascarea comunismului, arătându-le că adevărata libertate vine numai în urma întâlnirii personale cu Domnul Isus.

În Biserica în care slujeşte se regăsesc împreună evrei şi musulmani care au devenit creştini.
Tony Pearce a scris cărţile The Omega Code, The Messiah Factor, The House Built on the Sand, 10 Signs of the Last Days. Cartea 10 Semne este disponibilă în română, engleză, arabă şi ebraică.
În articolele din LUZ analizează evenimentele contemporane în lumina profeţiilor biblice. Tot ce se întâmplă acum în Istorie a fost proorocit cu mii de ani în urmă.

Pentru informaţii, comentarii:
Email: luz4romania@yahoo.com
Website: http://www.lightforthelastdays.co.uk
© 2009, Light for the Last Days, Tony Pearce

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s