Isaia – profetul împărăției care va veni

Profeții Vechiului testament au avut multe lucruri de spus depre venirea lui Mesia, Fiul lui Dumnezeu care va instaura împărăția lui Dumnezeu pe pământ. Isaia este unul din ei. Într-o perioadă de 64 de ani (740-680 î.H.), Isaia a fost purtătorul lui Dumnezeu de cuvânt pe timpul domniei a patru împărăți de la Ierusalim: Ozia (sau Azaria), Iotam, Ahaz și Ezechia. În vremea aceea, Israelul a fost dus în robie, iar împărăția lui Iuda a fost parțial invadată de oștile lui Sanherib, împăratul Asiriei. Cele două evenimente amenințau tragic dispariția Israelului ca stat și spulberarea oricăror speranțe mesianice. În ciuda evidențelor, profetul Isaia vestește apropierea unei împărății mondiale a păcii. El spune că ochii guvernului mondial va îndemna toată suflarea internațională să-și îndrepte atenția spre Ierusalim (Isaia 2:1-4). Nădejdea tuturor va fi ațintită asupra unui „Rob al Domnului” în care se va manifesta un tainic amestec de putere și suferință (Isaia 53; 61:1-3). Ce lmai fascinant pasaj în care Isaia descrie personalitatea și caracterul acestui personaj este acesta:

„Căci un Copil ni s-a născut, un Fiu ni s-a dat, și domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: „Minunat Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veșniciilor, Domn al păcii”.  El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și în veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor” (Isaia 9:6-7).

Acest mesaj al lui Isaia a fost o taină până la (restul aici)

One comment on “Isaia – profetul împărăției care va veni

  1. Shalom!

    Nici nu se putea mai bine, frate Daniel, acum in Christmas Eve Time. ISAIAHU , profetul unei revelatii mesianice atat de complete;revelatiile sale dau inca de furca evreilor mozaici, care inca nu-L accepta pe Mashiah in persoana lui Yeshua.
    Am spus “inca “, pentru ca incetul-cu -incetul se simte cum orbirea poporului Israel incepe sa se risipeasca, iar ” plinatatea intoarcerii lor ” nu este departe, chiar ne face semne cu mana. Astfel, strigatul de biruinta al profetului vizionar, de fapt Strigatul lui Dumnezeu Insusi , ” Poporul care umbla in intuneric, vede o mare Lumina ( iar Lumina este Yeshua )…” , este Biruinta ultima si definitiva a intoarcerii lor cu fata catre Rascumparatorul lor.
    Si fie ca acest lucru sa se realizeze cat mai repede, iar Biserica sa se bucure de intoarcerea Fratelui ei mai mare, ACASA.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s