Semnul Antichriștilor

Am vorbit la telefon cu fratele Severin, prietenul meu care locuiește tocmai pe cealaltă coastă a Americii. M-a sunat ca să-mi mai spună ce a mai făcut și să-i mai spun și eu ce-am mai făcut. Din vorbă în vorbă, amândoi ne-am nedumerit de pretenția unor anumiți teologi care susțin că am intrat deja în vremea împărăției și că ea se va mări constant până când va cuprinde toate marginile pământului.

“Din ce Biblie au scos ei aceasta?“ se întreba retoric Severin, “că în traducerea mea română făcută de Cornilescu și în încă vreao câteva zeci de traduceri pe care le am acasă în limba engleză nu scrie nicăieri așa ceva!“

I-am dat dreptate. În teologie, “textul nu scuză … mijloacele!“

Scriindu-le celor Tesalonic, apostolul Pavel lansează un avertisment împotriva “optimiștilor“ escatologici care au încurcat borcanele:

“Cît priveşte venirea Domnului nostru Isus Hristos şi strîngerea noastră laolaltă cu El, vă rugăm, fraţilor,  2să nu vă lăsaţi clătinaţi aşa de repede în mintea voastră, şi să nu vă tulburaţi de vreun duh, nici de vreo vorbă, nici de vreo epistolă, ca venind dela noi, ca şi cum ziua Domnului ar fi şi venit chiar.  3Nimeni să nu vă amăgească în vreun chip; căci nu va veni înainte ca să fi venit lepădarea de credinţă, şi de a se descoperi omul fărădelegii (Sau: omul păcatului), fiul pierzării,  4protivnicul, care se înalţă mai pe sus de tot ce se numeşte ,,Dumnezeu“, sau de ce este vrednic de închinare. Aşa că se va aşeza în Templul lui Dumnezeu, dîndu-se drept Dumnezeu.  5Nu vă aduceţi aminte cum vă spuneam lucrurile acestea, cînd eram încă la voi? “ – 2 Tes. 2:1-5).

“Ziua Domnului“ echivalentul împărăției care va veni împreună cu Împăratul escatologic, n-a venit încă și nici poveste să fie deja cu noi. Cei care pretind un astfel de lucru clatină mințile credincioșilor, tulbură credința și amăgesc pe cei lesne de convins … Toate acestea sunt avertismentele solemne și serioase ale lui Pavel.

“Bine, spun acești optimiști escatologi, așa spune Pavel, dar Pavel nu este ușor de înțeles decât dacă-l subordonăm și cenzurăm prin revelațiile apostolului Ioan, propovăduitorul împărăției din Evanghelia sa.

Așa să fie? Ioan, revelatorul, a scris nu numai o Ecvanghelie, ci și trei epistole, plus o … apocalipsă! Iată ce scrie apostolul Ioan, care nu era deloc optimist în previziunile lui pentru vremea Bisericii:

“Copilaşilor, este ceasul cel de pe urmă. Şi, după cum aţi auzit că are să vină anticrist, să ştiţi că acum s’au ridicat mulţi anticrişti: prin aceasta cunoaştem că este ceasul de pe urmă“ – 1 Ioan 2:18

Ioan ne spune că NU biruința Împărăției și lățirea ei până la marginile pământului este semnul sfârșitului, ci tocmai reversul, lățirea curentului de împotrivire față de Christos. Ioan ne spune că atunci când opinia publică generală va fi copleșitor împotriva lui Christos va fi ceasul cel de pe urmă. Eu îl numesc: Semnul Antichristilor!

Cu cât vor fi mai mulți antichriști și cu cât creștinismul va părea sufocat sub persecuția lor generală, cu atât vom fi mai aproape de final. Europa va merge spre apostazie, America se va răci, opinia generală a lumii va fi că Isus Christos a fost un experiment eșuat, etc. Etc. Atunci, tocmai atunci va fi sfârșitul. Acesta, tocmai acest semn al Antichriștilor va fi semnalul care îl va anunța. Iar faptul că Ioan întrevedea posibilitatea ca ATUNCI, încă în timpul vieții lui, să fie ceasul cel d epe urmă subliniază importanța doctrinei despre iminența revenirii lui Christos, care n-are nevoie să aștepte pănâ ce noi, curajoșii și prea încrezătorii în puterile noastre, vom reuși să lățim împărăția până la marginile lumii.

Chiar Domnul Isus s-a pronunțat împotriva optimiștilor escatologi. El a lansat o întrebare mai mult decât retorică: “Dar când va veni Fiul omului va găsi El credință pe pământ?“

Lumea va merge din rău în mai rău și, din păcate (păcate la modul cel mai real posibil) Biserica va merge și ea din rău în mai rău. Dragostea celor mai mulți se va răci. Mugurele Împărăției va rămâne, ca și astăzi, doar în inimile oamenilor cu adevărat credincioși. Numai că aceștia vor fi și ei din ce în ce mai puțini.

Când Stăpânul a văzut că Israelul nu aduce roadele scontate, El l-a pus pe Pavel să-și scuture hainele împotriva evreilor și l-a trimis la Neamuri. Când Neamurile vor înceta și ele să mai aducă roade, Stăpânul va închide vremea harului și atunci va veni … judecata și … Împărăția. A crede altfel, înseamnă a strica Evanghelia și a merge în răspăr cu realitatea deja vizibilă. Iar realitatea aceasta este tare … încăpățânată. Ea ne va birui până la urmă pe toți.

Advertisements

6 comments on “Semnul Antichriștilor

 1. Pingback: Semnul Antichriștilor | B a r z i l a i – e n – D a n

 2. Nici pomeneala sa fi venit Imparatia, ce sa mai vorbim de largirea ei. Cumva conduce DOmnul nostru Isus Christos cu mana de fier, dupa cum spune Biblia? Nicidecum! Un domn conduce lumea cu mana tare, dar e domnul intunericului, stapanitorul lumii acesteia efemere, amagitorul din Eden.
  Din ce in ce mai mult se concretizeaza si se da pe fata tot mai mult planul diabolic, iar noul papa(lapte) este parte din plan.
  Daca aruncam un ochi retrospectiv si unul cel putin actual, ne amintim de dorinta vadita a Vaticanului de a se muta la… Ierusalim. Oare de ce?
  Semnele antichristilor sunt multe, tot mai vizibile si tot mai dese. Eu am inceput sa numar zilele pana la rapirea Bisericii. Nu mai este mult.
  Inca ceva: degeaba ne zbatem o mana de oameni sa largim Imparatia lui Dumnezeu; ce este scris trebuie sa se implineasca. Si vedem cum se implineste sub chiar ochii nostri.
  Am credinta ca ochii mei nu vor apuca sa se inchida spre moartea fizica.

  Like

 3. Frate Daniel
  Cand citesc aceste rânduri ma ingrozesc de responsabilitatea pe care o am. Azi ma aflu la biserica din Las Vegas( un oraș pacatosi) mesajul de azi a atins inima multor suflete. La sfârșit o doamna ma întrebat” domnule pastor e adevărat ca Isus ne- a iubit, si a murit, dar de ce nu se mai schimba ceva in lumea asta?”. I- am explicat frumos” Isus a venit sa schimbe inima mea si a ta, Ești gata?

  Like

 4. Domune Daniel cred ca am citit articole cel putin la fel de bine argumentate care sustin largirea imparatiei Lui Dumnezeu. Cred ca trebuie aratata eroarea de interpretare a textelor folosite de respectivul si mai apoi a aduce argumente cu alte texte!
  Este un caz tipic precum controversa arminian-calvinist , fiecare are linia lui de intelegere teologica dar din textele care ii plac, sau care par sa-i dea apa la moara! Nu am gasit (deocamdata) pe cineva care sa ia versetele care par sa-l contrazica si dea o explicatie onesta si convingatoare in acelasi timp!
  Iar revenind la problema noastra , este ca (in opinia mea) istoria nu ne invata nimic in domeniu, au mai fost situatii in care se parea ca Biserica Lui Hristos, e o cauza pierduta , uneori mai dramatice decat lumea din zilele noastre.
  Oameni din toate generatiile incepand cu ucenicii au “vanat” anticristii si lepadarea de credinta din vremea lor crezand la fel ca noi ca acum e punctul critic!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s