Naivități bănoase, dar păguboase

,,O doză de îndoială prudentă este necesară. Ea face diferența dintre adevărata credință și credulitate“

,,În afară-i vopsit gardul; înăuntru-i leopardul!“

Mi s-a cerut părerea despre ,,lunile însângerate (roșii) și anul sabatic jubiliar (,,va incurajam sa adresati tema ” lunii transformate in sange” si a Anului Sabatic ce se incheie in 13 Septembrie …” Shemitah” a devenit un termen vehiculat mult, poate inteles mai putin“). Iată-l:

1. Îmi pare rău să vă dezamăgesc în privința lunilor însângerate și a anului sabatic jubiliar (Shemitah). Eu nu cred în semne ,,discrete“ pentru care trebuie să stai noaptea treaz ca să le vezi, când majoritatea populației globului doarme. Nu așa lucrează Dumnezeu când vrea să anunțe ceva public și puternic. Iată cum ne spune El că va fi:

,, Căci se vor scula hristoşi mincinoşi şi proroci mincinoşi, vor face semne mari şi minuni, până acolo încât să înşele, dacă va fi cu putinţă, chiar şi pe cei aleşi. Iată că v-am spus mai dinainte.

Deci, dacă vă vor zice: ‘Iată-L în pustie’, să nu vă duceţi acolo! ‘Iată-L în odăiţe ascunse’, să nu credeţi. Căci, cum iese fulgerul de la răsărit şi se vede până la apus, aşa va fi şi venirea Fiului omului. Oriunde va fi stârvul, acolo se vor aduna vulturii. Îndată după acele zile de necaz, soarele se va întuneca, luna nu-şi va mai da lumina ei, stelele vor cădea din cer şi puterile cerurilor vor fi clătinate. 

Atunci se va arăta în cer semnul Fiului omului, toate seminţiile pământului se vor boci şi vor vedea pe Fiul omului venind pe norii cerului cu putere şi cu o mare slavă. 

31 El va trimite pe îngerii Săi cu trâmbiţa răsunătoare şi vor aduna pe aleşii Lui din cele patru vânturi, de la o margine a cerurilor până la cealaltă (Matei 24:24-31).

(Dacă îmi veți zice că acest text vorbește prioritar evreilor, pregătindu-i pentru evenimentele vor avea loc pe pământ în preajma celei de a doua veniri, vă voi da dreptate. Dacă îmi veți spune că noi vom veni atunci cu El pe norii cerului, nu-L vom aștepta pe pământ, vă voi da iar dreptate. Dar dacă îmi veți spune că, pe alocuri au început deja să se audă trâmbițele lui Dumnezeu nu vă voi da dreptate.

 

Mai mult despre aceste ,,trâmbițe, aici și aici.  Iar despre demascarea falsurilor și explicațiile posibile, puteți citi aici. Mi-a plăcut explicația unuia care a spus că aceste sunete sunt ,,gemetele creației“ care ,,suspină și sufere durerile nașterii“ (Rom. 8:19-22). Numai că această creație sufere cam de mult și nu i s-au auzit gemetele până acum …

2. Iar ,,Shemitahul“ (anul sabatic jubiliar sau anul de veselie) este o instituție evreiască pe care unii dintre Neamuri o fură ca să o aplice profetic. Fără un suport direct în textul profețiilo biblice, orice astfel de ,,interpretare“ este caraghioasă și suspectă; una din cele care au venit și trecut fără să se întâmple nimic și care au dus pe mulți la dezamăgiri și slăbirea credinței.

Domnul Isus nu ne-a spus să ne specializăm în simbolismele VT, ci să fim întotdeauna gata pentru venirea Lui. Se scot însă bani frumoși din știri senzaționale și din amăgirea naivilor dintre Neamuri …

Care va fi oare următoare știre senzațională? Probabil cea legată de numărul
peștilor prinși de ucenici la arătarea de după înviere, exact 153 de pești. Oare de ce s-a ostenit cineva să-i numere și ne-a rămas celebra cifră? Nu cumva vor fi exact 153 de ani de când …

V-am trezit curiozitatea? Pe asta se bazează și ,,făcătorii de făcături“. Aceasta este tehnica folosită de ei. Urmează să vă trimit cartea contra cost și să mă plătiți bine ca să vin să vă țin niște conferințe …

One comment on “Naivități bănoase, dar păguboase

  1. Pingback: Naivități bănoase, dar păguboase – ce sunt lunile însângerate, Shemitah-ul și trâmbițele care au început să se audă ? | B a r z i l a i - e n - D a n

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s