Ce înseamnă ,,în vremurile din urmă“ ?

Și Pavel și Petru și Iuda fac referire în scrierile lor la evenimente care se vor petrece în aceste vremuri ,,de la urmă“. De unde știau ei ce avea să se întâmple?

Una din explicații ar fi că expresia ar fi fost preluată din Vechiul Testament, iar folosirea ei de apostoli ar fi fost doar un indiciu dat oamenilor (cititorilor) că de la venirea Domnului Isus s-a intrat în vremea finalului și trebuie să ne grăbim. Apostolul Ioan chiar scrie că ,,este ceasul cel de pe urmă“ (1 Ioan 2:18).

Altă explicație este că, folsind această expresie, acești oameni au făcut veritabile profeții pentru evenimente și practici rezervate unor timpuri viitoare, dincolo de contemporaneitatea lor.

O a treia explicație ar fi că în cazurile acestor anunțuri, oamenii aceștia au preluat niște descoperiri făcute de Christos, fie în evanghelii, fie în seminarul de după înviere. Cum altfel ar fi știut pescarul Petru că ,,cerurile vor trece cu troznet, trupurile cerești se vor topi …“, etc. (2 Petru 3:5-10) ?

Voi pe care dintre aceste alternative le preferați ?

Advertisements

One comment on “Ce înseamnă ,,în vremurile din urmă“ ?

  1. Fiindcă mai întâi de toate, să știți că nicio prorocie din Scriptură nu se tâlcuiește singură. Căci nicio prorocie n-a fost adusă prin voia omului; ci oamenii au vorbit de la Dumnezeu, mânați de Duhul Sfânt. – 2 Petru 1:20,21

    Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu………2 Tim. 3:16

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s