Cum de a știut Dumnezeu mai dinainte?

Cu fiecare zi care trece ne apropiem de realități imposibil de prevăzut pănâ mai ieri. M-a fascinat mereu un text din Apocalipsa, în care, printre mărfurile vândute de Babilonul cel Mare, apare o marfă imposibil de definit până acum: ,,sufletele oamenilor“.

11 Negustorii pământului o plâng şi o jelesc, pentru că nimeni nu le mai cumpără marfa: 12 marfă de aur, de argint, de pietre scumpe, de mărgăritare, de in subţire, de purpură, de mătase şi de stacojiu; nici feluritele lor soiuri de lemn de tiin, tot felul de vase de fildeş, tot felul de vase de lemn foarte scump, de aramă, de fier şi de marmură; 13 nici scorţişoara, nici mirodeniile, nici miroznele, nici mirul, nici tămâia, nici vinul, nici untdelemnul, nici făina bună de tot, nici grâul, nici boii, nici oile, nici caii, nici căruţele, nici robii, nici sufletele oamenilor. – Apocalipsa 18:11-13).

În contextul imediat, sufletele oamenilor nu sunt tot una cu ,,robii“, cu oamenii în carne și oase. Ele reprezintă o entitate aparte, care n-a mai existat până acum. Vă supun atenției trei articole care anunță iminența transplantului de cap uman și posibilitatea înmagazinării sufletului în altceva decât containerul lui biologic de până acum.

Și nimeni nu se întreabă: ,,Oare cum de a știut Dumnezeu despre așa ceva la data la care i-a dat ,,Apocalipsa“ lui Ioan? Cum vor ,,explica“ necredincioșii acest lucru?

 

World’s first human head transplant successfully carried out…

Operation on living ‘imminent’…


Death soon may not be so final…

One comment on “Cum de a știut Dumnezeu mai dinainte?

  1. Pingback: Cum de a știut Dumnezeu mai dinainte? – B a r z i l a i – e n – D a n

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s