Supravegherea generală nu mai poate fi împiedicată!!!

Reţeaua globală de supraveghere a cetăţenilor planetei. Revolta europenilor. Şi tot suntem ascultaţi

24/24 8 septembrie 2020, 11:51

Cei din Consiliul Europei cer Statelor Membre „să întărească protecţia datelor personale în contextul supravegherii cibernetice exercitate de serviciile de informaţii prin promovarea unui instrument internaţional legal valabil care să ofere măsuri democratice şi eficiente de protecţie în domeniu“, recte sprijinind aplicarea şi extinderea aşa-numitei „Convenţii 108“.

Argumentele pro şi contra

Ca să ştiţi exact contextul în care vorbim, aveţi aici declaraţia responsabililor din Consiliului Europei precum şi situl care descrie ce înseamnă „Convenţia pentru protecţia datelor personale în ce priveşte tratamentul automat al datelor cu caracter personal“ cunoscută drept „Convenţia 108“ din care face parte România.

Totul vine în contextul în care, recent, Curtea Europeană de Justiţie a emis o hotărâre în termenii căreia conchide că mecanismul de protecţie a datelor decis între UE şi SUA „nu oferă un nivel suficient de protecţie pentru datele cu caracter personal transferate din UE către SUA, asta datorită garanţiilor insuficiente privind drepturile omului în contextul accesului la date prin intermediul programelor de supraveghere ale guvernului american“.

În declaraţia responsabililor din Consiliul Europei se spune că decizia justiţiei europene are consecinţe care merg dincolo de transferul de date UE-SUA şi oferă ocazia de a întări cadrul universal al protecţiei datelor. Tratate insuficient de precise, reglementări ascune sub …

Citeste mai mult: adev.ro/qgbzsh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s