Psalmul 2

Drama veacurilor: rascoala popoarelor impotriva lui Dumnezeu.

“Declaratia finala despre sfarsitul tuturor lucrurilor rezultate din infruntarea fortelor care se infrunta in lume astazi.”

Caracterull preponderent profetic si mesianic al Psalmului doi se vede din faptul ca este citat de 7 ori in Noul Testament.

Rascoala impotriva lui Dumnezeu s-a petrecut
* in experienta lui David si Solomon,
* la arestarea lui Christos (Fapte 4:23-26)
* a persistat prin secole
* este pe cale sa se dezlantuiasca in <post-crestinismul> obraznic de acum.

Ca forma, Psalmul 2 este ca un reportaj “in direct” cu doua camere situate in locuri diferite: una pe pamant si cealalta in cer.

– vv. 1-3 — camera de pe pamant intra in emisie, aratand oameni si popoare rasculandu-se impotriva lui Dumnezeu si a Fiului sau.

– vv. 4-6 — camera din cer intra in emisie, aratandu-L pe Dumnezeu neafectat ne ridicola incercare a piticilor de pe pamant. El continua neabatut planul de intronare a Fiului ca “mparat pe pamant.

– vv. 7-9 — camera din cer se muta spre dreapta Tatalui aducandu-L in prim plan pe Fiul sau. El isi proclama autoritatea si prerogativele dobandite mai ales in urma invierii ( Acts 13:33 ). El va veni sa judece Neamurile pamantului.

– vv. 10-12 — camera de pe pamant intra iar in emisie. Dumnezeu Duhul Sfant iI indeamna pe oameni sa-L accepte de bunavoie pe Fiul, ca nu cumva sa cada sub incidenta teribila a maniei Lui viitoare. “Dati cinste Fiului” este in original “Dati sarutare Fiului”, dupa moda orientala, ca semn de supunere deplina si adorare.  “Crede in Domnul isus si vei fi mantuit”.

Despre mania Fiului putem citi in Apocalipsa 19

Incheiere: Daca as avea ocazia sa-mi plateasca cineva ca sa scriu ce vreau eu pe prima pagina a tuturor marilor ziare din Europa si America, n-as scrie nici Ioan 3:16 si nici Matei 11:28-29, ci as scrie cu literele cele mai mari textul psalmului 2 !!! Dumnezeu l-a pregatit dinainte pentru o vreme ca aceasta.

2 comments on “Psalmul 2

  1. Pingback: Psalmii « Explicații la Biblie

  2. Pingback: Marea manipulare ! | B a r z i l a i - e n - D a n

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s