29 comments on “7. Cand va fi Rapirea?

  1. Din interpretarea pe care o am asupra cartii Apocalipsei consider ca punctul de vedere “Rapirea inaintea maniei” este cel mai apropiat de realitate.
    Dificultatile intampinate nu sunt chiar atat de grele si apar datorita faptului ca cei care au dezvoltat modelul inca nu l-au dezvoltat suficient…

    Like

  2. In cazul in care nu vom lua in context si Dicursul Escatologic de pe Muntele Maslinilor atunci as sustine categoric Rapirea inainte de Tribulatie. Daca fundamentul teologic, care trebuie sa ramana -fara nici o indoiala ca Domnul Isus este Profetul Profetilor -a “desconspirat” cadrul si evenimentele care vor culmina inainte de “luarea” sau “rapire”.
    Daca dorim sa fim coerenti atunci Discursul Escatologic din Matei ar trebui sa fie “temelia” intelegerii evenimentelor viitoare.
    Cateva indicii care nu suporta punctul de vedere al “rapirii inainte de Tribulatie” :
    1. Domnul Isus vorbeste de “mari crize cosmice si schimbari geologice ale suprafetei pamntului” ;
    2. Aparitia si schimbarea climatului religios ” cristosi si profeti falsi,impreuna cu o crestere a interesului spre “spiritualitate” a umanitatii si o deschidere spre lucrurile dincolo de lumea fizica;
    3.Un antagonism impotriva bisericii si a Israelului;
    4. Fenomene cosmice precum caderea stelelor, schimbarea intensitatii luminii si a lunii ;
    5.Predicarea Evangheliei continua
    Deci biserica va continua sa fie prezenta in mijlocul acestor evenimente tragice.
    Un alt aspect care sustine ca rapirea va avea loc dupa tribulatie si dupa toate evenimentele din Apocalipsa este problema invierii .
    Invierea nu este doar a deveni viu prin auzirea Cuvantului si a deveni un om nou in Domnul Isus.
    Invierea trupeasca este cea care se va intampla intai la “rapire” deoarece Pavel ne face clar acest lucru :” ..intai vor invia cei morti in Christos….” . Aceasta este prima inviere trupeasca in biblie si deci doar in Apocalipsa 19 mai este mentionata clar.
    Scriitosul cartii Apocalipsa “subliniaza” faptul ca e “ferice” de cei care au parte de intaia inviere.
    Deci rapirea are loc aproape concomitent, cu prima inviere trupeasca iar Domnul Isus este intampinat de credinciosi in aer.

    Like

  3. Draga Ieremiahu
    Si da si nu.

    1. Discursul despre care amintesti are conotatii categoric evreiesti si nu trebuie “neaparat” raportat la biserica. Iata o schita a discursului:

    Inceputul Necazului Marcu 13:5-13 – Mat. 24:4-14
    Mijlocul Necazului Marcu 13:14-18 – Mat. 24:15-28
    Sfarsitului Necazului Marcu 13:19-27 – Mat. 24:29-31

    “Rugati-va ca … sa nu fie iarna sau intr-o zi de Sabat” n-ar avea nici un fel de smenificatie pentru viata si disciplina bisericii. Contextul cuprinde referinta la o profetie facuta de Daniel intr-un capitol clar despre calendarul profetic al Israelului (marcu 13:14 – Daniel 9). Restul capitolului vorbeste despre Templu, Mesia, soboare evreiesti, etc. Alte texte paralele despre Necazul cel Mare prin care va trece Israelul (numit si Necazul lui Iacov) sunt la: Ier. 30:7; Tefan. 1:15-18; Is. 26:20-21

    2. Cea dintai inviere poate fi foarte bine considerata “nasterea din nou”.
    Fratele Olah spunea: te nasti odata (biologic), mori de doua ori (biologic si spiritual). Te nasti de doua ori (biologic si spiritual), vei muri o singura data (biologic).

    Asa cum am scris si in MOTIVATIA acestui blog, sigurele afirmatii sunt in textul inspirat. Noi emitem doar interpretari sperand ca am patruns oarecum bine textul.
    iti recomand sa consulti o schita de Larkin cu judecatile de la urma:

    Te voi respecta la fel de mult si daca nu ajungem la aceeasi parare.

    Like

  4. Parerea mea despre discursul de pe Muntele Maslinilor este ca acesta se refera doar la prima parte din perioada pe care o numim “Necazul cel mare” sau “Tribulatie”. Discursul Domnului Isus se incheie cu evenimentul care in Apocalipsa se desfasoara la pecetea a 6-a moment in care se presupune ca va avea loc rapirea. Restul pecetilor, trambitelor si potirelor nu sunt amintite de Domnul Isus.

    De fapt este o mica problema si anume faptul ca nu este greu de observat ca problemele deja au inceput pe ici pe colo pe planeta (cutremurul din 24.12.2004 din Sumatra, Darfur etc. ). Perioada de 7 ani (evreiesti) este in legatura cu poporul evreu si mai exact cu evenimente legate de Templul evreilor. Aceasta nu exclude posibilitatea ca sa fie evenimente dramatice cu ceva timp inainte de acesti 7 ani in alte parti ale lumii.

    De ce sunt crestinii rapiti si nu sunt rapiti si evreii? Motivul este in Apocalipsa 10 unde femeia reprezinta poporul evreu iar copilul ii reprezinta pe crestini. Copilul (crestinii) spre deosebire de poporul evreu nu sunt inca un popor, o natiune ci sunt imprastiati in intreaga lume, pozitie foarte dezavantajoasa in fata unui atac extern (balaurul).

    Liked by 1 person

    • Corect, pina la pecetea cu meteoriti cind *toti* se ascund in pesteri de minia Domnului, nenorocirile dinainte se tot intimpla deja, listate si de Domnul Isus. In paralel, dar scris in continuare in Apocalipsa, o multime sta in fata lui Dumnezeu: cei care si-au spalat hainele in Singele Mielului. Acestia nu s-au ascuns in pesteri ca *toti* ceilalti, ci au ajuns in fata lui Dumnezeu..

      Liked by 1 person

  5. Conform cu 2 Tesaloniceni 2: 1-10;Venirea Domnului nostru Isus Hristos nu va avea loc inainte de:
    1. Lepadarea de credinta,
    2. Descoperirea omului faradelegii.
    Ap. Pavel ne spune ca taina faradelegii lucreaza acum in lume, dar este ceva care opreste pe omul faradelegii sa se descopere decat la vremea lui.
    Lepadarea de credinta va fi un fenomen aproape general. Domnul Isus se intreaba: Cand va veni Fiul Omului, va mai gasi oare credinta pe pamint?
    Lepadarea de credinta va fi motivata de evenimentele ce o preced: Persecutii, Invataturi false, alipirea de invataturile dracilor, conditii socio-economice dosebit de grele pentru crestini. Pavel ne spune ca in zilele de pe urma vor fi vremuri grele. Acestea vor fi vremurile de selectie pentru Biserica. Domnul Isus spune Bisericii: Fii credincios pana la moarte si-ti voi da cununa vietii…Cel ce va birui, nidecum nu va fi vatamat de a doua moarte.
    Biserica lui Hristos, care este codusa de Duhul Sfant se opune lucrarii omului faradelegii. Anticristul va apare, insa el isi va desfasura toata activitatea lui numai dupa ce Cel ce se opune (Duhul Sfant) va fi luat din drumul lui. Cum Biserica nu poate sa functioneze fara Duhul Sfant, inseamna ca odata cu luarea Duhului Sfant din calea lui Anticrist va fi luata si Biserica,
    atunci va fi rapirea.

    Like

    • ”cel ce se opune ” , ce sta in calea lui…..este de fapt “mireasa’ lui Isus Hristos ; cand ultima persoana , aleasa inainte de intemeierea lumii , va marturisi caci Isus Hristos este DOMNUL
      [ IHWH ] , mireasa va fi rapita si se va intra in necazul cel mare…

      Like

    • 1 Tes e despre Rapire. dar nu si 2 Tes. Pavel in 2 Tes corecteaza o ratacire “cum ca Ziua Domnului a si venit” . Credinciosii erau pe Pamint, ne-rapiti si credeau ca Domnul a venit sa Imparateasca; (cum erau pe Pamint, nu erau inselati ca a venit Rapirea) . Deci Pavel explica venirea Domnului ca Imparat, dupa anticrist.

      Like

  6. De asta ne spune Domnul,sa nu cautam sa deosebim vremurile,ci sa veghem,caci El vine ca un fur noapte..adica “cu totul pe neasteptate”..
    ‘geaba incercam sa stim vremile’
    De ce in Necaz,sunt oameni pecetluiti?de care nu se atinge raul?Or fi evrei?

    Like

  7. Conform 1Cor15:51,52 ( la cea din urma trimbita )si Apoc.10:7 va avea loc rapirea Bisericii . Biserica va trece prin toate evenimentele de la Apoc.13 (vezi Apoc.20:4 unde oameni care au murit in timpul evenimentelor din Apoc.13 inclusiv perioada semnului fiarei , au inviat la rapire si au imparatit cu Hristos 1000 de ani ) .
    Biserica nu va trece prin ” Necazul cel mare ” , care reprezinta ” perioada celor 7 potire ” cu , care se v-a incheia mania lui Dumnezeu , altfel rapirea nu ar avea nici o motivatie , deoarece de la rapirea Bisericii si pina la venirea Domnului Isus pe norii cerului este o perioada mai mica de 4 ani . Deci motivatia principala care sta la baza rapirii Bisericii este aceea de a fi scutita de ” necazul cel mare ” in care vor fi vremuri extrem de grele .Deci de la vremea de cind se va aseza Antihrist in Templul de la Ierusalim , vor mai fi 1335 de zile ( adica trei ani si opt luni jumatate ) pina la venirea Domnului pe norii cerului . Atunci va avea loc judecata neamurilor ( vezi Matei 25:31-46 ) si dupa aceea instaurarea imparatiei de 1000 de ani .

    Like

    • In Corinteni, ‘cea din urma trimbita’ nu e a saptea din Apocalipsa. ‘Trimbita’ e Jobel. E cel din urma Jubleu din ’70 saptamini’ a lui Daniel. In 70 Saptamini, 70*7 =490 ani sint si 9 Jubilee + inca unul, ultimul, de care e vorba in Corinteni. Cu o corectura de o saptamina data inapoi, pentru ca primul an sabatic a fost celebrat in Nehemia chiar in anul deciziei pt reconstruirea Jerusalimului.deci trecuse o saptamina si urmatorul Jubileu a fost peste 6 saptamini. Asa, al zecelea Jobel cade la inceputul Necazului.
      Detalii despre 70 Saptamini:
      Cele trei perioade sint listate invers, incepind cu (a) ultima venire a lui Mashia ca Rege dupa 70 ani sabatici, vers 24, (b) apoi a doua venire ca Mire pentru Mireasa (Nagid =Print) dupa 7 ani sabatici de la a doua reconstructie a Jerusalimului (1967?), (c) apoi prima venire ca Miel, nascut in 4 BC la 62 ani sabatici de la decretul Nehemia/Artarxerxe in 445 BC. NecazulMare: dupa venirea ca Mire pina la Rege..
      Socoteal e perfecta 445 – 4 BC.= 441 daca in 400 ani nu uitam sa socotim si 8 ani de Jubileu, pe care toti ii uita (dupa lege: un an dupa 49). Deci .62 * 7 sabatici + 8 Jubilee = 434+8 = 442. . Daca s-a nascut la sfirsit de 4BC se include si anul acesta si rezultatul e exact. (Anderson/Darbi aduna incorect 7 cu 62 si forteaza vreo 8 ani )
      Sint multe justificari, please email teo_email@yahoo.com daca doresti un document (in dar).

      Like

  8. e greu sa intelegi ce se intampla cu cei din Apoc 20 cu 4,si Apocalipsa nu spune ca a fost rapirea atunci.Despre ei spune ca din pricina ca nu au primit semnul fiarei si nu s au inchinat fiarei le au fost taiate capurile.Dar asta nu e Biserica .Astia sunt cei care au prins pe Anticrist despre care vorbeste Apoc 17cu 8,ei sunt cei care prind pe Anticrist “Si locuitorii pamantului, ale caror nume n-au fost scrise de la intemeierea lumii in Cartea Vietii, se vor mira cand vor vedea ca fiara era, nu mai este, si va veni. – “””.Biserica nu o sa vada pe anticrist.Doar astia o sa lvada pe anticrist.Pai si atunci vei zice cum de nu s au inchinat fiarei si au preferat sa moara.Pai au facut o din cauza frici ,dar nu de anticrist ci de Dumnezeu.Pt ca desi Biserica nu mai este ,Dumnezeu nu si a terminat lucrarea Lui pe pamant.Cu trei ani si jumatate inainte sa apara anticristul o sa trimita pe cei doi proroci vezi Apoc11.1-13.Vesrsetul 7 din Apoc 11 ,arata ca la sfarsitul marturisiri lor,fiara care se ridica din pamant,adica atunci se ridica atunci apare,se va razboi cu ei si ii va birui ,iar lucrul asta il arata si Apoc 13 cu 7 a,unde arata ca sfinti vor fi biruiti adica cei sfinti atunci vor fi doar cei doi proroci.,care o sa fie omorati si sta morti doar pt 3 zile si jumatate.Apoi Dumnezeu va trite trei ingeri ,primul cu o Evanghelie vesnica ca sa o vesteasca.Apoc 14.6….Unde este Biserica.?Astazi Biserica propovaduieste Evanghelia nu ingeri.Ingeri atata timp cit este biserica jos ei nu evanghelizeaza pe nimeni vezi cazul cu famenul si cu sutasul Corneliu.Apoi al doilea inger va anunta caderea Babilonului si Apoc cap 17,si capit 18 ne descrie detailat caderea babilonului .Apoc 14:9. Apoi a urmat un alt inger, al treilea, si a zis cu glas tare: “Daca se inchina cineva fiarei si icoanei ei si primeste semnul ei pe frunte sau pe mana,

    10. va bea si el din vinul maniei lui Dumnezeu, turnat neamestecat in paharul maniei Lui; si va fi chinuit in foc si in pucioasa, inaintea sfintilor ingeri si inaintea Mielului.

    11. Si fumul chinului lor se suie in sus in vecii vecilor. Si nici ziua, nici noaptea n-au odihna cei ce se inchina fiarei si icoanei ei si oricine primeste semnul numelui ei!
    Cei din Apoc 20 cu 4 ,care nu au primit semnul si nu s au inchinat fiarei au primit instiintarea de la inger nu de la Biserica.Daca era Biserica jos ar fi strigat Biserica .Biserica insa astazi striga Evanghelia mantuiri peste tot ,dar in acele vremuri nu va fi biserica ,si Dumnezeu nu va lasa lumea in intuneric ,deaceea va trimite pe ingeri .Apoi dupa rapire biserica se va intoarce de impreuna cu Mielul arata cap 17 cu 14,si Mielul va birui pe fiara si pe cei zece imparati care vor domni deimpreuna cu fiara. Apoc 17:14. Ei se vor razboi cu Mielul; dar Mielul ii va birui, pentru ca El este Domnul domnilor si Imparatul imparatilor. Si cei chemati, alesi si credinciosi, care sunt cu El, de asemenea, ii vor birui.” Cei alesi si credinciosi care sunt cu El adica cu Isus deasemenea ii vor birui.Pai cind au ajuns cei alesi si credinciosi la El adica la Isus?.Pai binenteles ca au ajuns odata cu rapirea Biserici.Biserica nu asteapta pe anticrist sa apara.,si anticristul nu poate sa se arate pina cel ce il opreste acum nu va fi luat din drumul lui (2Tes.2.7).Biserica asteapta pe Isus ,asteapta rapirea.Amin.

    Like

  9. Realitatea rapirii nu are nimic de-a face cu diferitele vederi , ci este o ” descoperire a lui Isus Hristos ” facuta personal fiecarui ales de El ” sa va dea odihna atat voua, care sunteti intristati, cat si noua, la descoperirea Domnului Isus din cer, cu ingerii puterii Lui, (2Tes.1:7)
    cand va veni, in ziua aceea, ca sa fie proslavit in sfintii Sai si privit cu uimire in toti cei ce vor fi crezut;

    Un puzzle numit RAPIREA

    Like

    • Petru spune ca si ingerii cautau sa vada in ce vremuri si imprejurari va aparea Mesia. diferitele vederi se completeaza, compenseaza, cum e si cu alte cercetari stiintifice. Profetiile au fost scrise pt noi si Dl Isus plinge Ierusalimul ca nu a cunoscut vremea. Strigatul de la miezul noptii e inainte de venirea Mirelui si unele fecioare fug sa cumpere ulei..

      Like

  10. am intrebat pe un teolog din Texas , in toamna aceasta , care urma ca peste 2-3 zile sa aiba un curs la seminarul baptist din Bucuresti ; ce parere are despre Daniel 12; 9-13 ? A spus ca nu stie !Am apreciat sinceritatea sa !
    Asta inseamna ca toata teologia noastra clasica cu privire la cei 7 ani este falsa . Asa am crezut si eu peste 20 de ani .

    In Daniel 12 9-13 cele 45 de zile ( aproape doua luni ) sant zilele ( una din ele ) in care va veni Domnul ( rapirea ). Interesant ca Domnul in evanghelie nu spune ca nu vom sti luna si anul ci doar ziua si ceasul . De ce ? Pentru-ca anul se stie si luna ( Dan. 12 ; 12. ) Si pentru-ca unii vor fi mantuiti in ultimul ceas . Un ceas dn cele 45 de zile .

    Rapirea , va fi inaintea maniei lui Dumnezeu nu inaintea lui Anticrist !
    Vom prinde din plin mania lui Anticrist , unde va avea lepadarea multora de credinta prin punerea microcipurilor . 2 Tes .2;3.( Doamne pazaste-ne Te rugam ! )

    In 1 Tes. 5;3 . apostolul prezinta perioada NOM ( Noua Ordine Mondiala ) Pacea si linistea fara DUMNEZEU a societatii globaliste , dupa care va incepe scandalul . Cand zici ceva fara Dumnezeu atunci pregateste-te sa o incurci grav ! Asta e dragii mei , Domnul sa ne tina aproape de Cuvant AMIN !

    Like

    • Nu mi se pare normal ce scrii. Ai inceput cu “teologul” din Texas care nu stie, dupa care bazat pe nestiinta lui spui ca teologia noastra e falsa, incluzand-o si pe a ta. Apoi vii si dai o lectii de teologie. Fii mai atent cand scrii: reciteste ce ai scris macar odata, corecteaza si apoi da click pe post.
      De exmplu io nu inteleg din ce ai scris daca parerea ta e aia “gresita” sau o alta care ai prins-o mai tarziu.
      Inainte sa inchei vreau da iti pun o intrebare: daca tu ai area o mireasa cu care vrei sa te casatoresti, ce ar fi sa o dai si altuia putin inainte de nunta? Si nu oricui, dusmanului tau de moarte care o vrea moarta ai pe ea si pe tine ca sa “mosteneasca” tot ce era se drept al tau.sa vezi daca iti este credincioasa.
      Te rog sa nu o iei in nume de rau. Voiam doar sa iti deschid ochii.

      Like

  11. dati-mi si mie o idee despre ,,unul va fi luat si altul lasat,, doi in pat, doua la moara samd,,- eu intotdeauna am crezut si continui sa cred ca este vorba despre rapire insa am mai auzit zilele acestea si alta parere, DOMNUL SA NE DEA INTELEPCIUNE.

    Like

  12. Trebuie facuta diferenta intre cei 2 reprezentanti al Lui YHWH pe pamant: biserica si Israel . Trebuie observat diferenta intre faptul ca pt biserica vine insus Domnul , nu pe pamant, intalnirea are loc in vazduh. Atunci cand vine pe pamant , dupa necazul cel mare,pt colectarea celor alesi( nu pt mantuire ci pt pedeapsa) adica smulgerea neghinei DIN grau, se ocupa ingerii atunci cand vor desparti pe cei rai DIN mijlocul celor buni. Pt o mai buna intelegere a scripturilor am descoperit ca trebuie sa le iau in ansamblu, sa le interpretez in contextul lor. Mai jos va las schita de la o predica pe aceasta tema care inca ar mai trebui completata. Poate ma ajutati cu ceva manaunte ne mentionate. VENIREA DOMNULUI ISUS Rapirea biserici Cum va veni Domnul Ca un hot? Vazandul toti? Va veni pt. toti oamenii la fel sau diferit pt. diferite clase de oameni? Intr-un fel pt. unii si altfel pt altii . MATEI 24 LUCA 17:20….. MARCU 13 v.26 toti il vad v.32 nu stie nimeni MATEI 24:37 Zilele lui NOE LUCA 17:26-28 Zilele lui LOT Reprezentantii lui YHWH pe pamant 1] ISRAEL (Rom.11:1 ; cap 9) YHWH nu a renuntat la Israel MATEI 24:37 vremea lui NOE… GENESA 7:v. 1..4..10 LUCA 17:26..28 Vremea lui LOT… GENESA 19:v. 12..17..24 In Ambele cazuri arata motivul pt care YHWH a asteptat pana sa aduca necazul peste lumea intreaga (NOE), peste locuitorii pamantului din Sodoma si Gomora (LOT) Va trece biserica prin necaz sau nu ? Unii zic ca biserica trebuie sa treaca prin necaz pt. a fi curatita,purificata, vorbesc despre cernere. Biserica nu trece prin necaz[Daniel 9:24…11(IST) 12] Apoc 4.. EFESENI 5:26,27 … descriere… Biserica este curata, NDN APOPCALIPSA 3:10 …te voi pazi si EU de ceasul incercarii…… IEREMIA 30:7 .. ziua este vreme de necaz pt Iacov( Israel).. va izbavit din ea. Vreme de necaz pt Israel si lumea intreaga ¿Deci si pt. biserica? NU… de ce? IOAN 17:14,16 ei nu mai sunt din lume.(biserica De unde sunt? FILIPENI 3:20 Cetateni ai cerului. Ce cautam pe pamant? 1PETRU 2:11 ..straini si calatori.. statutul nostru pe pamant. 1 TES 4:15,16 nu ne-a randuit la manie (necaz) 2 TES 2:13 alesi pt. mantuire CUM VA VENI ISUS 1TES 4:15,16 venirea Domnului pt. biserica.. nu vine pe pamant.. intampinarea in vazduh … se ocupa de 1) mortii in Hristos & 2) vii in Hristos . ¿Cine vine dupa biserica ? promisiunea din IOAN14:2,3 … voi veni si va voi lua…
    MATEI 24:38,39.. vb. Pt. Israel v. 30, 31 .. toti Il vor vedea. FAPTE 1:11 va veni la fel cum a plecat APOC 1:7 iata ca el vine pe nori si orice ochi Il va vedea si cei ce-l-au strapuns POZA
    In TES 4:15. 16 nu-L vede nimeni , intalnirea are loc in vazduh si vine insus Domnul IOAN 14:2,3 cand vine pt. biserica Cand vine pt Israel trimite ingerii MATEI 24:40-51 aici mai inatai se ocupa de cei vii ( unul luat , altul lasat) Apoc 19 Vor fi ucisi toti cei rai Matei 24:28
    Matei 13:25.. sfarsitul veacului.. V. 30 .. pana la seceris sa creasca garaul si neghina impreuna ( seceratorii) cine sunt? Ce fac? Seceratorii smulg intai neghina ( unul a fost luat) ce ramane jos? Graul.. (altul lasat) Cel luat este cel rau, cel ramas este cel bun. Cu cine o sa populeze pamantul pt 1000 de ani? Talcuirea pildei neghinei din v. 36….V41 vor smulge din inparatia Sa v.47.. pilda navodului v49 la sfarsitul veacului ingerii vor iesi si vor desparti pe cei rai din mijlocul celor buni. MATEI 24:30,31 ingerii vor aduna pe alesii lui din cele 4 vaturi . Apoc 1:7… se vor boci in Apoc 19:11 venirea lui isus v.17_21 vor fi ucisi ( neghina) aleasa din grau .
    Apoc 19:7 Nunta Mielului… SOTIA nu mai este mireasa acum este sotie. Plida celor 10 fecioare, a nuntii fiului de imparat . casatoria la evrei (Ilustratie) Biserica este sarea pamantului & lumina lumii. Sarea are proprietatea de a conserva iar lumina de a face sa se vada . „ TES 2:6,7 de aceea va putea veni Anticrist pt. ca este luata Biserica
    Veghere.. Traire… conservati adevarul traind in adevar, fiti lumini, luminand lumea, traind in lumina . Robi buni si credinciosi.

    Like

  13. Cautati repede un evreu din semintia lui DAN ,trebuie sa fie cu vaza – Anticristul. Cum putem asocia Biserica cu necazul lui Iacov ? Va turna Dumnezeu potirul miniei Lui peste Mireasa Fiului Sau ?Pe cind unii nici macar nu au atins apogeul trairii in dragoste si toata gama Roadei Duhului Sfint ( prima parte este comentariul fr. Richard W. ), fac totusi hernii spirituale le numesc eu, …cu ESCATOLOGIA . GBY

    Like

  14. Parerea mea in legatura cu: doi oameni vor fi la cimp, unul va fi luat si celalalt lasat, doi barbati vor fi intr- un pat, unul luat celalalt lasat, douo femei vor fi la moara, una va fi luata si cealalta lasata. Aici trebuie luat in calcul impirtant. Timpul sau vremurile ce le traim. Va fi ca in vremea lui Noe, scrie la scriptura, inaintea acestui eveninent. Ce sa petrecut atunci? Ingeri (fii lui Dumnezeu) au venit pe pamint si s- au impreunat cu ficele oamenilor. Asta se petrece in zilele noastre, dar sub alt nume. Apariti de extraterestri. In realitate sint ingeri care au parasit al treilea cer, probabil inselati si ei de satana, savirsind aceleasi lucruri ca inaintasi lor. Personal cred, asta este doar o parere a mea, ca din moment ce fii lui Dumnezeu au parasit cerul sa vina pe pamint, Dumnezeu va muta oameni in locul lor. Iar in legatura cu rapirea , aceasta cred ca va fi in douo etape. Prima etapa , inauntea necazului celui mare, si vor fi luate, fecioarele intelepte, avind fagaduinta. Findca ai pazit cuvintul rabdari mele, te voi pazi de ceasul incercari. Asta se va intimpla la prima trimbita. Fecioarele neintelepte vor fi strinse si ocrotite in pustie dupa cum este scris. Famei i se vor da aripile vulturului celui mare si va zbura in pustie, intr- un loc pregatit de Dumnezeu. O ataca diavolul si pamintul da ajutor femei. Asta se intumpla datorita nevegheri ei, si trebuie oarecum pedepsita. Dar cu mila, fiind totusi copii Domnului. Intru- cit sintem madulare diferite si avem , ginduri, simturi, sentimente si pareri diferite , trag nadejde ca nu o sa va suparati pe mine ca am scris aici ce cred io. Va binecuvintez in numele drag si scump al Domnului ISUS HRISTOS. Maranata, vino Doamne ISUSE. Aleluia. Amin.

    Like

Leave a comment