Secretul lui Aurel Popescu

Rar am întâlnit un om mai îndrăgostit de Domnul Isus și mai doritor să apuce venirea Lui. (Lansase la un moment dat o numire nouă și puțin periculoasă pentru adevărații ucenici ai Domnului, alta decât cea perimată și compromisă de ,,creștini“. Propusese să ne spunem ,,Isusieni“!)

Ori de câte ori se întâlnea cu tatăl meu, le scânteiau ochii la amândoi! Am avut harul ca, împreună cu Nelu Gug, să merg în Israel împreună cu Aurel Popescu și cu tatăl meu. Eu mai fusesem și locurile pe unde umblam nu-mi mai prezentau noutăți. Mă distram (poate că nu este cel mai potrivit cuvânt) însă privindu-i pe ei doi și ascultându-le vorbele și rugăciunile. Erau ca doi copii care intraseră în magazinul cu jucării, ca doi alcoolici care intreaseră în cramă! Ochii lor priveau flămânzi în toate părțile, erau beți de o bucurie a împlinirii unor dorințe de-o viață … ajunseseră la ,,locurile sfinte“. Îi am într-o fotografie făcută chiar înaintea revenirii spre casă, când ghidul a mai făcut o oprire specială pe … Muntele Măslinilor, locul în care ,,vor sta picioarele Lui“, în ziua când și El se va întoarce acasă.

Ei se uitau la toate din jur. Eu mă uitam mai ales la ei. Așa îi țin minte. Așa mi-au rămas în memorie. Așa îi voi reîntâlni în Ziua marilor împliniri …

Cu toată această febrilă așteptare a Domnului, nu l-am auzit niciodată pe fratele Aurel entuziasmat de cei care, interpretând fiecare adiere de vânt care crea un eveniment în unduirea unei frunze, dădeau ca ,,sigure“ anumite date pentru revenirea Lui. Niciodată!

Avea chiar o teoria a lui, un secret pe care mă bucur să vi-l pot spune astăzi la toți. Este ,,secretul lui Aurel Popescu“.

Mi l-a spus cu zâmbetul lui smecheresc pe buze: ,,Eu sunt singurul dintre toți acești fixători de date care știe când va veni Domnul. Am un secret al meu. Îi ascult pe toți, notez datele propuse de ei și apoi … știu. Mă uit la acea dată pe care nu o alege nimeni, urmăresc care este data la care nu se așteaptă nimeni să vină Domnul și atunci … știu!

  • Matei 24:36 Despre ziua aceea şi despre ceasul acela, nu ştie nimeni: nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl.
  • Matei 24:44 De aceea, şi voi fiţi gata; căci Fiul omului va veni în ceasul în care nu vă gândiţi.

Este multă ironie în părerea aceasta, dar este și foarte, foarte multă … înțelepciune. Unele din cele mai pătrunzătoare învățături date de fratele Aurel Popescu au fost spuse în astfel de întorsături de limbă, în astfel de ironii mușcătoare, în astfel de pseudo-glume ale unui ghiduș șmecher de București.

M-ați prins! Mi-e dor de fratele Aurel și de tata … Aveți dreptate. Dar cel mai mult îmi este dor de Domnul lor și al meu. Tocmai pregătesc lecția de școală duminicală pentru mâine. Este din Maleahi 3 și vorbește (ați ghicit!) despre Domnul care ,,deodată va intra în Templul Său“, neașteptat și în mijlocul unui popor nepregătit … Mare surpriză.

5 comments on “Secretul lui Aurel Popescu

  1. Pingback: Secretul lui Aurel Popescu | B a r z i l a i - e n - D a n

  2. Fr. Daniel Branzei, multumesc pentru acest articol. Fr. Aurel Popescu a fost un pastor deosebit… eu am amintiri de cind am fost mica si am crescut in Biserica din Queens, NYC unde el a fost pastor. El a fost la aeroport cind a venit toata familia mea din Romania… si intotdeauna se ocupa de biserica si se simtea dragostea lui fata de toti oameni. Dar cel mai mult tin minte cu ce pasiune predica Cuvintul lui DUMNEZEU… cred ca scopul lui a fost sa impartaseasca dragostea lui Dumnezeu cu t o t i oamenii cu care intra in contact. Lucrul aceasta a fost posibil pentru ca avea dragostea fierbinte pentru Domnul Isus Christos (despre care ati vorbit), care rar se vede la oameni. El a fost un exemplu bun pentru numele Domnului Isus Christos si niciodata n-o sa-l uit! Slava lui DUMNEZEU Atotputernic pentru un om ca Fr. Aurel Popescu!!!

    Like

  3. Matei 24:36 Despre ziua aceea şi despre ceasul acela, nu ştie nimeni: nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl.

    Timpul se imparte in milenii, secole, etc pana la zile, ore, minute, secunde.

    Deci, ce nu stie Domnul Isus ? Ziua si ceasul (adica ora).
    Dar pe celelalte El le stie : mileniul, secolul, anul, anotimpul.

    De ce asa. Pentru ca in lupta dintre Bine si rau, surprinderea adversarului este un mare avantaj.

    Toate cele bune si sfinte !

    Liked by 1 person

  4. Aduceti-va aminte de mai marii vostri,care v-au vestit Cuvantul lui Dumnezeu;uitati-va cu bagare de seama la sfarsitul felului lor de vietuire,si urmati-le credinta! Evrei 13:7. Fr. Aurel Popescu este un exemplu demn de urmat. O sfanta si placuta amintire….

    Liked by 1 person

Leave a comment